Naravno nad črevesne zajedalce

zajedalciV naše telo zaidejo na različne načine. Lahko jih v različnih razvojnih fazah zaužijemo z vodo, hrano ali pa v usta zaidejo z umazanimi rokami. Prehranski vir okužbe ni le slabo kuhano meso, ampak tudi sadje ali zelenjava, umazana z zemljo ali gnojilom. Mikroskopsko majhni zajedalci, kot so giardije in kriptosporidiji, zaidejo celo v vire pitne vode in ne podležejo ustaljenim čistilnim metodam, kot je kloriranje vode. Z vbodom oziroma ugrizom nam lahko okužbo z zajedalci prinesejo tudi žuželke, ki pijejo kri; bolhe nam na primer lahko vcepijo ličinke trakulje. Vsak med nami ima lahko v telesu enega ali več zajedalcev, le da imajo tisti z močnejšo imunsko obrambo zaradi njih vsaj na pogled manj težav. Za preživetje zajedalca ni najbolje, da nas ubije takoj, saj smo vir njegove hrane.

Vsekakor pa je priporočljivo opraviti čiščenje telesa, če imamo enega ali več simptomov, ki so značilni za prisotnost parazitov v telesu, na primer slabost, nespečnost, izguba apetita, napihnjenost v trebuhu, krči, izguba teže, alergije na hrano, primanjkljaj železa (anemija), glavobol, nervoza, razdražljivost, hiperaktivnost itd. Kronične okužbe z zajedavci povzročajo številne bolezni kot so na primer astma, rak, anemijo, vnetje jeter, alergije, bolezni srca, glavobol, artritis, anoreksijo in številne druge bolezni.

Sintezni pripravki niso vedno najboljša rešitev in tudi v tem primeru je tako, saj so strokovnjaki že davno nazaj opozarjali, da zdravila proti glistam niso nedolžna in brez nevarnosti. Povzročijo lahko namreč zastrupitev in stanje organizma še poslabšajo.

Skrbite za ustrezno higieno rok in telesa. Uživajte čim manj sladkorja, saj je sladkor hrana s katero se paraziti najraje hranijo. Sveža živila dobro operite, termično obdelajte ali globoko zamrznite. Zajedavci oz. paraziti se dajo odstraniti z poznanim domačim zdravilom, ki je kombinacija pelina, črnega oreha in klinčkov, ki omogoča, da se lahko rešimo številnih vrst parazitov. Pelin in črni oreh učinkovito uničujejo odrasle zajedavce in njihove ličinke, klinčki pa uničujejo jajčeca parazitov.

Paraziti ne prenesejo papaje, granatnega jabolka, ananasa, parazite pa odganjajo tudi čebula, sveže fige, zelje, borovnice, bučnice, mandlji.  Z uporabo česna, drobnjaka in spomladi čemaža v prehrani (v solatah, namazih, juhah itd.) se lahko učinkovito ubranimo tudi glist. Česen lahko kot zdravilo proti glistam, tudi za otroke, pripravimo v obliki mlečnega napitka. Zelišča in zdravilne snovi, ki ščitijo pred zajedalci, so še kanadski hidrastis (z učinkovino berberin), izvleček grenivkinih pešk, tinktura iz črnega oreha, ingver, timijan, kurkuma, papaja, nageljnove žbice, origanovo olje, propolis, poprova meta, nim (neem), janež, izvleček oljčnih listov, pravi cimet, diatomejska prst in pelin. Tudi deviško hladno stiskano bio kokosovo maslo se dobro obnese. K zaščiti pred zajedalskimi organizmi vsekakor pripomore tudi zdrav mikrobiom v našem črevesju, tega pa gojimo tako, da uživamo naravna probiotična živila (doma narejena, toplotno neobdelana), kot so kislo mleko in kefir iz nekuhanega, neposnetega in nepasteriziranega mleka. Bučna semena so še eno preprosto in učinkovito sredstvo za čiščenje. Surova semena lahko izženejo številne zajedalce. Pa še dobra so in jih lahko prigriznemo kadarkoli.

Mlečni napitek s česnom za otroke:

  • 2 dcl mleka
  • 2 česnova stroka

V 1 dcl presnega mleka primešamo dva sveža, drobno strta in pretlačena česnova stroka. Če otrok tega ne more popiti, lahko česen v mleku tudi nekoliko prekuhamo. Sicer ne bo tako močno učinkovit, ga bo pa lažje popiti. Kadar je zaželeno močno delovanje, ga moramo na dan popiti vsaj dva decilitra.

Tinktura iz orehov:

Za pripravo tinkture je treba oreh nabrati, ko je še zelen. Zelene, nezrele plodove orehov razrežemo in z njimi napolnimo 3/4 steklenega kozarca. Prelijemo do polnega z domačim žganjem in zapremo. Postavimo za vsaj 3 tedne na temno in toplo mesto (npr. kuhinjska omara) in občasno pretresemo. Precedimo in shranimo v temen prostor. Uživamo 30 kapljic 3x dnevno po potrebi oz. 3 tedne.

3 thoughts on “Naravno nad črevesne zajedalce

  1. Noroooo.hvala.ravno pred dvema mesecema sem bila na enem pregledu in mi rekel,da imam prisotne parazite. Vas članek bom sprintala in bo v kuhinji. Spremljala bom živila,ki so priporočljiva da se teh zajedavcev dokaj resis. Hvala

  2. zanima me s kakšno preiskavo so ugotovili parazite v telesu ,in kakšno mešenico čaja ste si pripravili ali kaj drugega za odstranitev zajedalcev lp mojca

Komentirajte