Pralna krogla

 

Če perete perilo na klasičen način ostanejo po pranju na tkanini ostanki kemičnih snovi iz pralnih praškov in mehčalcev. Ti ostanki se ob stiku s kožo absorbirajo skozi kožo in povzročajo alergije, izpuščaje in občutljivo kožo. Poleg tega pa uporaba pralnih praškov še močno onesnažuje naše naravno okolje. Pestro ponudbo naravi prijaznih pripomočkov za čiščenje najdete na spletni trgovini Priskrbi.si

Torej, kako deluje pralna krogla?

Sestavljena je iz posebne gumijaste lupine, v kateri se nahajajo keramični delci. Med pranjem imitira infrardeče žarke in s tem se aktivira molekularna kombinacija vode v manjše gruče. To povečanje premikov molekul povzroči večjo pralno moč vode. Istočasno se sproščajo negativni ioni, ki omehčajo umazanijo v tkanini, da jo voda lažje odstrani brez uporabe detergentov.

Razlogi za uporabo pralnih krogel:

  • po pranju v perilu ni nobenih škodljivih snovi
  • perilo obdrži žive barve
  • varovanje okolja – ekološko čist izdelek
  • prihranek pri energiji – zaradi zmanjšane temperature pranja v perilu in pralnem stroju
  • odstranimo bakterije in neprijetne vonjave
  • na perilu se NE pojavlja elektrostatičen pojav
  • prihranek denarja zaradi zmanjšane porabe čistil

Ker ne vsebuje škodljivih snovi, kot je naprimer fosfor, je primerna za pranje oblačil za dojenčke, otroke, ljudi z alergijami ali dermatitisom.

Uporaba pralne krogle:

Pralna krogla je uporabna 3 leta oz. za približno 700-1000 pranj (odvisno od načina uporabe in vzdrževanja). Pri pranju 0-5 kg perila se uporablja 1 pralna krogla, pri količinah 5-7 kg, pa dve.

  1. Pralni stroj kot ponavadi napolnimo s perilom.
  2. Dodajanje detergentov NI potrebno, razen če so na perilu trdovratni madeži.
  3. Delovanje pralne krogle se še izboljša, če jo predhodno za 30-50 minut namočimo v vodi.
  4. Po pranju shranimo pralno kroglo na SUHO in zračno mesto – lahko jo tudi pustimo v stroju, vendar se ji zaradi vlage skrajša življenjska doba.

Enkrat mesečno je priporočljivo pralno kroglo temeljito presušiti na soncu.

Spletna trgovina priskrbi.si vam nudi kar 25% popust pri nakupu dveh pralnih krogel!

3 thoughts on “Pralna krogla

  1. hVALA ZA TOLE INFORMACIJO!Ker doma res velikooo peremo, ker je pri hiši več otrok; se mi zdi tole super,mislim; da bomo poskusili.

  2. Pralne krogle…Kakšno garancijo nudite za pralne krogle? Pred leti sem namreč nabavil te krogle, pa niti približno niso dosegle predvidenega števila pranj. So razpokale… Seveda jih nisem kupil pri vas, da ne bo hude ure…

Komentirajte